Są przepyszne! Jeśli lubicie znane cukierki w czekoladzie Michałki, to na pewno polubicie i te. I tak jak w przypadku białych trufli, są proste i szybkie w przygotowaniu. Jeszcze szybciej znikają z talerza. Polecam!
Składniki:
- 100g masła o temp. pokojowej
- 1/3 szkl. wiórków kokosowych
- 1 łyżka kremu czekoladowego np.nutella
- 2 łyżki drobno posiekanych orzeszków
- 1/3 szkl. cukru pudru
- 1 i 1/3 szkl. mleka w proszku
- 50g czekolady mlecznej
Wykonanie:
Połowę masła rozpuścić i dodać do niego wiórki.
Drugą połowę masła utrzc na puch, dodać nutellę i cukier. Wsypać mleko, orzeszki I rozpuszczone masło z wiórkami. Połączyć wszystkie składniki i z powstałej masy formować kuleczki lub kostki.
Gotowe włożyć do lodówki na 5-10 minut, a po tym czasie każdy cukierek zanurzyć w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie.
Włożyć do lodówki żeby czekolada zastygła.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz