Jestem bardzo zadowolona z moich ciasteczek. Bardzo szybko można je przygotować, są mięciutkie jak biszkopciki i bardzo smaczne. Dzieci za nimi przepadają. Bardzo polecam!
Składniki na około 22 sztuki:
- 2 jajka
- 4 łyżki cukru pudru (można dać mniej)
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 12 łyżek błyskawicznej kaszki mleczno-ryżowej o dowolnym smaku (ja dałam truskawkową)
Do powstałej masy dodać kaszkę i zamieszać lub zmiksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub nasmarować tłuszczem. Powstałe, dość gęste ciasto nabierać łyżeczką i wykładać na blaszkę. Nie rozpłaszczać.
Piec w 160-170 st.C przez około 10 minut, aż brzegi ciastek będą złocisto-brązowe.
Smacznego!
Wyszły super. :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne i puszyste.
Właśnie je robię. Nie wiem co sadzić jeszcze ale już widzę ze ciastka jakby urosły nieco a niezapowiadały się bo wyszedł taki klej ze pies liże garnek już od 10 minut. Dzieci czekają…
OdpowiedzUsuńHa! Rewela! 🙌🏼 Nie przypuszczałam ze z kaszki takie cudo można ukręcić. Dobre! Przepis idzie na ścianę w kuchni. Dzięki
OdpowiedzUsuń