wtorek, 17 lutego 2015

Białe trufle w białej czekoladzie


Smakują bardzo podobnie do tych z Wawela ;) Pyszne, proste szybkie do zrobienia.
Polecam!


Składniki:

  • 100g masła
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
  • 1/2 szkl. drobnego cukru
  • 1 łyżka masła orzechowego najlepiej tego z kawałeczkami orzechów
  • 1 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 50g białej czekolady

Wykonanie:

Połowę masła rozpuścić w garnuszku razem z cukrem i dodać wiórki.  Zdjąć z ognia.

Drugą połowę masła utrzeć z masłem orzechowym, wsypać mleko i wlać masę z garnka.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i z powstałej masy urywać po trochu i formować trufle.

Tak uformowane słodkości włożyć max.5 minut do lodówki, a po tym czasie wyciągnąć  każdy obtoczyć w rozpuszczonej w mikrofalowce lub kąpieli wodnej białej czekoladzie.

Gdy czekolada zastygnie trufle są gotowe!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz