Smakują bardzo podobnie do tych z Wawela ;) Pyszne, proste szybkie do zrobienia.
Polecam!
Składniki:
- 100g masła
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych
- 1/2 szkl. drobnego cukru
- 1 łyżka masła orzechowego najlepiej tego z kawałeczkami orzechów
- 1 1/2 szklanki mleka w proszku
- 50g białej czekolady
Wykonanie:
Połowę masła rozpuścić w garnuszku razem z cukrem i dodać wiórki. Zdjąć z ognia.
Drugą połowę masła utrzeć z masłem orzechowym, wsypać mleko i wlać masę z garnka.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i z powstałej masy urywać po trochu i formować trufle.
Tak uformowane słodkości włożyć max.5 minut do lodówki, a po tym czasie wyciągnąć każdy obtoczyć w rozpuszczonej w mikrofalowce lub kąpieli wodnej białej czekoladzie.
Gdy czekolada zastygnie trufle są gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz