piątek, 15 kwietnia 2011

Babeczki z bialym serem i rodzynkami


Wilgotne i pyszne babeczki z białym serem, smakiem przypominają troszkę dawne drożdżówki, choć w tym przepisie nie ma drożdży. Polecam!

 Składniki:
  • 2 1/2 szklanki mąki 
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 1 szklanka mleka lub jogurtu
  • 2 jajka
  • 250 g twarogu półtłustego
  • żółtko 
  • cukier waniliowy 
W misce zmieszać mąkę,cukier,proszek i sól. W drugim naczyniu połączyć ze sobą masło, mleko i jajka. Zawartości obydwu naczyń zmieszać sobą. Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem waniliowym i rodzynkami.

Do papilotek nakładać na przemian raz ciasto raz masę serową do 3/4 wysokości. 
Piec przez 20 minut w temperaturze 170 st.C. Polukrować.
 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz