Pysznie kremowy sernik z maślano-toffi polewą i chrupiącymi orzechami pecan.
Składniki na spód:
- 200 g ciasteczek digestive w czekoladzie
- 70 g rozpuszczonego masła
Składniki na masę serową
- 1 kg twarogu do wypieków(ja użyłam z wiaderka)
- olejek waniliowy
- 160 g cukru
- 5 jajek
- 2 łyżki mąki pszennej
- 120 g orzechów pecan (ew.włoskich) podpieczonych i posiekanych.
Wylać masę na schłodzony spód. Piec przez 50 min. w temp.180 st.C(termoobieg160 st.C).
sos butterscotch;
- 40 g brązowego cukru
- 40 g masła
- 1 łyżka kremówki
Smacznego!
wygląda znakomicie spróbuję zrobić ,a nóż widelec mi się uda;)
OdpowiedzUsuńNa pewno wyjdzie przepysznie;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!!!