piątek, 10 kwietnia 2015

Bananoffi pie mini



Pyszne ciasto tym razem w formie małych tart. Smakują niezmiennie pysznie. Ciasto rozpływa sie w ustach. Przy użyciu gotowej masy krówkowej, przygotowanie całości zajmuje niewiele czasu. Polecam!


Składniki na 6 sztuk:

  • 115 g masła
  • 175 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 dojrzale banany
  • 30 g startej czekolady


Masło z mąką i cukrem posiekać, a najlepiej wszystko przełożyć do malaksera i posiekać w nim.
Powstałą kruszonką wkleić dno i boki foremek. Upiec w temp 180st.C przez około 10minut.
Upieczone wystudzić, a później delikatnie wyłożyć z foremek.

Masę krówkową rozdzielić pomiedzy tarty i delikatnie na nich rozsmarować. Na masę krówkową rozłożyć banany pokrojone w grubsze plasterki.

Kremówkę ubić z cukrem pudrem i rozłożyć na tartach. Posypać czekoladą. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz