czwartek, 28 kwietnia 2011

Gofry


Puszyste,chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Doskonale z bitą śmietaną, czekoladą czy dżemem. Polecam!

Składniki:
  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka
  • 1 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl. oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Białka z solą ubić na sztywno. W innej misce ubić mikserem resztę składników. Do masy dodać ubite na sztywną pianę białka, delikatnie je wmieszać. Piec w gofrownicy przez 2 - 3 minuty. Podawać np. z bitą śmietaną i dżemem lub rozpuszczoną czekoladą.
 
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Też mam taki przepis. Gofry są pyyycha!!

    OdpowiedzUsuń