Pyszne, mocno czekoladowe ciasto o lekkiej nucie alkoholowej zupełnie jak cukierki truflowe. Doskonała propozycja na podanie czegoś wyjątkowego. Polecam!
Składniki:
- 6 jaj
- 250 ml kremówki
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 400 g czekolady(200g gorzkiej i 200g mlecznej)
- 1/3 szklanki rumu lub likieru cytrynowego
- herbatniki pettit beurre'y
Piec w kąpieli wodnej najpierw przez 30 minut,a później przykryć wierzch folią aluminiową i piec przez kolejne 30 minut.
Po ostudzeniu wlożyć do lodówki przynajmniej na 5 godzin,a najlepiej na calą noc.
Smacznego!
Świetna propozycja,mam zamiar zrobić go na spotkanie z moimi teściami, myślę ze będą zadowoleni.Wygląda przepięknie.Pozdrawiam panią kuchmistrz :)
OdpowiedzUsuńJeśli tylko teście lubią czekoladowe trufle z nutką alkoholu to myśle,że będą zachwyceni.Trzymam kciuki za powodzenie!Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń