środa, 1 czerwca 2011

Czekoladowe babeczki


Mocno czekoladowe,wilgotne i pyszne. Bardzo proste w przygotowaniu, a efekt na pewno każdego zadowoli - szczególnie czekoladowych łasuchów. Polecam!

Składniki:
  • 200 g mąki pszennej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 160 g cukru brązowego
  • 1 łyżka kakao
  • 75 g rozpuszczonego masła
  • 3 jaja
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
  •  200 g posiekanej czekolady lub groszków czekoladowych
Mąkę,proszek,cukier,kakao i czekoladę wymieszać w misce.W drugim naczyniu połączyć masło,jajka,mleko i ekstrakt waniliowy.

Płynne produkty wlać do miski z suchymi.Zamieszać niezbyt dokładnie.Ciasto wkładać do papilotek(wystarcza na 12 babeczek dużych lub 24 mniejszych) i piec przez 15-20 minut w 200 st.C(jeśli termoobieg to 180 st. C). 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz