To idealne połączenie mocno kwaśnych porzeczek i słodkiej bezy w delikatnym cieście. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Bardzo polecam!
Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 1 szkl. cukru
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g masła lub margaryny
- szczypta soli
- porzeczki
Składniki na bezę:
- 4 białka
- 1szkl.cukru
Ciasto nałożyć do papilotek do 2/3 wysokości na cieście nałożyć łyżeczkę porzeczek.
Z 4 białek ubić pianę dodawać po trochu cukier i dalej ubijać. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na każdą babeczkę.
Piec przez 20 min. w temp. 180 st.C (termoobieg 165st.C). Wystudzić na kratce. Smacznego!
Mistrzostwo takie babeczki robić to już w ręku fach
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dziękuję pięknie za tak miły komentarz!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i samych słodkich chwil życzę!