Chyba nie trzeba przedstawiać tego pysznie pulchnego ciasta czekoladowego. Polecam!
Składniki:
- 2 szklanki cukru
- 250 g masła lub margaryny
- 3 łyżki kakao
- 1 szkl. wody
- 5 jajek
- 3 szkl. mąki pszennej
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Do przestudzonej masy wbić żółtka, wsypać mąkę i proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno i dodać do masy. Wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 30 minut w temp. 200st.C (termoobieg 180st.C).
Upieczone ciasto zostawić do ostygnięcia, a następnie polać czekoladową polewą, którą wcześniej odlaliśmy do szklanki.
Smacznego!
Uwielbiam murzynki:) Twój wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu!
OdpowiedzUsuń